fredag 30 november 2012

Liten blir snart stor

Och då pratar jag faktiskt inte om barnen. Jag fyller år om 10 dagar. Från 21 till 22. Det känns på något sätt som att 21 ännu är något så när ungt men 22 börjar vara gränsfall. Förutom att jag får plussa till ett år snart så får jag även plussa in lite tantpoäng när jag igår köpte hem den här skivboxen, åt mig själv! Skrämmande.
 
Köpte också lite julkläder åt ungarna. Det här ska Wilma ha på sig på julafton.
 Och Theodor fick nya hängslen som är svarta med vita prickar på, och så råkar han ha en likadan fluga från förr. Något annat fick han inte för han har ändå svarta jeans och vit skjorta (tror jag...). Köpte en svindyr LED-serie till vår stora buske på framsidan av huset och la faktiskt upp den själv igår! En granne kom förbi och tyckte att jag borde ta en stege men jag tänkte då verkligen inte börja balansera upp någon stege längs den där busken. När tanten kom tillbaka så var jag klar och då sa hon att det blev fint så riktigt dåligt kan det väl ändå inte vara, men någon bild på det har jag inte och den lyser bara när det är mörkt så jag kan inte ta en nu heller. Kanske bäst att inte visa upp mitt mästerverk ändå, det var första gången jag la upp julbelysning utomhus...

Wilma vaknade och skrek inatt. Dum som jag var gick jag dit och försökte trösta men nej, det skulle jag inte ha gjort för hon blev bara mer arg av det. Lät henne vara och så somnade hon om. För övrigt så tycker jag att våra nätter är helt perfekta nu! (Vågar säga så eftersom förra natten ändå krånglade lite, kanske för att jag sa åt Emma igår att våra nätter är så bra?!?) Ungarna somnar oftast snällt mellan 19-20 och så sover de hela natten och vaknar mellan 8-9. Någon gång så kan Theodor stiga upp och vill ha vatten eller så tror han att det är morgon men han somnar alltid om snällt igen. Det är länge sen Wilma skrikit på natten men nu inatt gjorde hon det så sånt förekommer väl ännu. För några månader sedan hade jag inte ens kunnat drömma om det här:)

Idag kommer våra kompisar hit som vi inte sett på länge. Ska bli så kul att träffas!:) Ser verkligen fram emot det! Men nu först måste det städas lite, julgodiset ska färdigställas och allmänt vardagsbestyr ska utföras. Igår kom det yttepyttelite snö. Och idag är det -8 och ingen mer snö i sikte. Skulle gärna ha en vit lillajul imorgon. Har ännu inte bestämt mig om jag ska ha någon adventskalender här på bloggen i år. Kanske jag kör en enkel version med saker ni (kanske) inte visste om mig?:)

torsdag 29 november 2012

Julgodis

Idag har vi varit borta precis hela dagen. Bl.a. besökt öppet dagis och köpt lite julklappar. Imorgon ska vi bara vara hemma och på kvällen får vi besök:) Jag har slängt ihop lite julgodis enligt ett hemligt familjerecept. Gott gott! Nu ska jag nog snart i säng, efter att jag slickat skålen ren;)

onsdag 28 november 2012

Dagen som gick

Känns som en evighet sen vi var till Vestis fastän det var idag! Trevligt där som vanligt och ännu trevligare när bilen var ledig så jag körde dit! Det är lyx det;) Kallt har det varit idag och jag känner mig inte helt som vanligt så en långpromenad i kall blåst kanske inte är att rekommendera. Imorgon ska vi i alla fall till öppet dagis och sen in till stan. Ingen träning för mig idag dock. Vågar inte utmana kroppen på det när jag inte känner mig helt 100. Idag har vi också bakat paj, storkokat åt Wilma och lagat mat till öppet dagis som vi ska ha med imorgon. Sen syjunta och när jag kom hem fick jag skyffla Wilmas mat i burkar. Nu sitter jag ner och kikar på Bonde söker fru medan jag äter lite skinkpaj. Mina händer tycker inte alls om det här vädret! Mina händer tycker inte om något väder alls. På sommaren är det för fuktigt så jag får småblåsor på fingrarna och nu är det för torrt så jag får sprickor i fingrarna. Och om jag behandlar det med något? Ja då blir det samma besvär som på sommaren. SUCK! Ingen lösning i sikte. Just ikväll är det värre än vanligt men annars kan jag nog leva med det. 
Mitt humör är inte det bästa idag, vilket det inte brukar vara på onsdagar konstigt nog.

1½år som gifta

God morgon! Idag är det 1½år sedan vi gifte oss! Oj så tiden går!
 
 Och så har jag lite bilder från igår.
 Wilma älskar att gå med gåvagnen...
 ...men faller nästan alltid i något skede.

 Theodor hade fin morgonfrisyr idag;)
 Igår kväll var en så där magisk kväll när Theodor självmant gick in vessan och ville borsta tänderna. Sen gick han själv till sängen och kröp ner under täcket. Någon var slut efter en rolig dag:) Och Wilma somnade också utan gnäll!

Nu ska vi kasta i oss gröten och fara mot Vestis. Börjar eventuellt ha någon förkylning på gång här men hoppas inte!


tisdag 27 november 2012

Tisdag

Idag fick jag ha på alarmet på telefonen så att vi inte skulle försova oss. (Hur lyxigt har vi det inte då?!) Vi gick till Små & Stora och det var riktigt trevligt där faktiskt! dit far vi nog igen, när de öppnar efter nyår. När vi kom hem så har vi städat, lagat mat och packat upp mera saker. Men mycket mer än så har vi inte gjort idag! Har känt mig ganska slut så ingen träning heller. Nya tag imorgon. Imorgon ska jag också laga mat till öppet dagis dagen på torsdag, sen när vi kommit hem från Vestis, och koka mat åt Wilma innan jag far iväg på syjunta. Full rulle hela dagen imorgon också:) Och på torsdagen ska vi till öppet dagis och sen baka julgodis:) Och på fredag blir det då en liten inflyttningsfest för några vänner. Hade inte mycket att komma med idag. Gonatt!

måndag 26 november 2012

Fredag-Måndag mest i bilder

Kameran kom med och jag kom ihåg att använda den också!
Ungarna vid fammos.
 Wilma äter bilar
 Nästan likadana pyjamasar, men Theodors är ny och Wilmas två år gammal.
 Wilma i söt äkta 80-tals klänning
 Theodor matchar nygamla Po.P. tröjan med kissekatten:)
 Theodor fick håret klippt av fammo
 Och Wilma poserade sött:)
 Wilma provade på både att åka bil och gunghäst.
 Jag och Theodor var på barnfamiljeträff och julpysslade:)
 
 Och sen var det dags för 30års kalas, eller 22+8års kalas om för att göra saken lite klarare. Jag fyller snart 22 och min lillebror 8)
Ungarna fick för tidig lillajulklapp av sin mommo och moffa
 
Och för en stund sedan såg det ut så här.
 
På lördag så var jag, Robin, min mormor och morfar, min svärmor och hennes dotter på revy. Det var riktigt roligt! Theodor hade bakat pepparkakor med mommo så länge vi var borta och Wilma hade varit ganska gnällig vid läggdags, men det är hon alltid. Båda ungarna har i alla fall sovit hela nätter utan ett pip i helgen så det är skönt det! Det var riktigt roligt att träffa mina morföräldrar igen också. Var flera månader sen sist. 

Idag har vi inga storslagna planer. Ska försöka få golvet dammsuget. Packade upp allt från helgen redan igår innan jag tog ett träningspass så det är redan gjort. Uppackandet alltså. Ikväll kanske jah nog tränar igen om Robin far ut på länk. Jag vill inte träna när han är hemma:p

Imorgon har vi tänkt fara på Små & Stora (Stora & Små??) till församlingshemmet för första gången! Får se om vi hittar dit;)
På onsdag till Vestis och på torsdag till Gustavborgs öppet dagis. På fredag ska vi ha inflyttningsfest åt några vänner, kom vi fram till igår! Och på lördag är det lillajul! Härlig vecka framför oss:)

fredag 23 november 2012

Produktiva fredagen

Idag har jag hunnit med mycket! Kokat gröt åt alla på morgonen som vanligt. Klätt på ungarna. Lagt ut Wilma och sova. Gjort storkok åt Wilma, tvättat kläder, plockat ur och i diskmaskinen, sytt i knappar i Robins skjorta och kappa, tränat, duschat, packat inför helgen, tagit in Wilma, lagat mat åt mig och Theodor, matat Wilma, ätit själv och nu kan jag med gott samvete sitta i soffan och titta på Holby City:) Har hunnit med mycket mer än jag trodde och då sov vi ändå till 9 idag! Hoppas att ni får en riktigt trevlig helg! Ska försöka att komma ihåg kameran när vi far.

torsdag 22 november 2012

Datum och dag

Ojdå, jag har haft det till att vara den 21 hela dagen och så har jag haft fredag från och till idag. Fel åt båda hållen. 
Idag har jag lagt upp nya gardiner i ungarnas rum, de gröna då. Blev lite piggare än med bara kappan.
Vi har lekt med Lucas och Emma i lekparken och på kvällen var vi till ungarnas kusin på kaffeoch julstjärna. Min träningsvärk är hemsk även idag så jag pausar i tränandet. 
 
Och så har Theodor vägrat hoppa ur pyjamasen så han har haft den mer eller mindre hela dagen.

 Och lite tittat på Gangnam Style också.
Överlag ser Theodor väldigt lite på tv. Vi har haft tuffare perioder där tvn har varit räddningen men just nu så är det nog många månader sedan vi hade på barnkanalen. Hur ofta ser era barn på tv?

Just nu sover Theodor men Wilma är vaken och har lite svårt att somna. Robin for ut på länk med en kompis. Hoppas att Wilma somnar snart. Imorgon ska vi till svärmor:) Blir roligt!

Syskonbus

Igår såg det ut så här.
Från ena sidan lägenheten till den andra. 

"Den e ännu lite jättevarm" sa Theodor om gröten i morse. Och så ville han till stan och titta på mera raketer. Det hör inte på något sätt till ovanligheterna att han säger såna saker men om några år kommer jag inte als att komma ihåg hur mycket ha pratade när han var 2,5. 

Och Theodor älskar att sjunga!

"Likka lilla sääna dää, hu ja umma va du ä. Fjäjja locka gu mi sy, lika diamate syn. Likka lilla sääna dää, hu ja umma va du ä"
"Missä pekalo, missä pekalo, täällä minä, täällä minä, tite sulle kuuluu, tite sulle hyyvää, juostaan pois, juostaan pois"
"Ekko satt i laane, tulle tala totta, fick ha hööla baane..."
"Ja hamma å piika ja bygge en bil, ja sååla, niide ja he fil. Ja mååla, ja mååla sock å tunt. Ja tatta siine bile sö lunt."
"Basse basse pindel tätta upp ö tån. Ne salle legne pola pindeln bott. Ussige toole tokka bott allt legn. Basse basse pindel tätta upp igen"
"Lilla tigel akka dej, akka dej, akka dej. Lilla tigel akka dej annas ta ja dej"
"Bää bää vita lamm, ha du någo ull. Ja ja säla ban ja ha säcke full. Helaslock åt fa å söndasol åt mol å två pa tummppå åt lillalillablol."
 

Och hans favorit är Gangnam Style...

onsdag 21 november 2012

Dagens bedrifter

Vaknade 09:10 av att telefonen pep att jag fått ett mail. Konstaterade att nu har ungarna nog sovit för länge för 9:30 hade jag tänkt att vi skulle vara vid Vestis(typ ett öppet dagis). Theodor vaknade ganska på samma gång som mig så vi steg upp. Skickade meddelande åt svägerskan att vi inte hinner till 9:30. Matade i ungarna världens snabbaste frukost och så kläderna på. Theodor hann spilla ut ett glas mjölk på värmeelementet (några tips på hur man sköter det??) så länge jag klädde på Wilma. Nå till sist kom vi oss iväg och vi blev bara en halvtimme sena (men man fick ju komma och gå som man ville så ingen fara på taket). Jag var genomsvettig, fräscht jag vet, och tycker att den powerwalken får räknas som dagens träning. Kanske veckans träning för min rumpa, mina lår och vader gör så ont att jag har problem att röra på mig. Hade riktigt trevligt vid Vestis och köpte mat åt oss där. Sen skulle vi hem och jag konstaterade att min ena vinterstövels dragkedja (8 år gamla stövlar) gett upp kontraktet på riktigt så jag fick gå hem, via butiken och köpa lite mat, med ena stöveln öppen. Dags för ett par nya?!
Wilma sover ute och Theodor har lärt sig att ta av sig utekläderna själv! Halleluja så skönt det är! Nu ska vi ta det lugnt och ikväll har jag syjunta:)

tisdag 20 november 2012

Tisdag

Hade på något sätt fått det till att vara onsdag idag och blev lite förvånad nu när jag riktigt tänkte efter. Igår skulle jag tömma minneskorten men det hann jag inte med. Det har jag inte gjort ännu heller men tänkte göra ett nytt försök sen när jag bloggat klart för idag. Idag har vi varit till Öppet dagis och på någon barnkonventionsdag(??) i samma byggnad där de hade dockteater på finska och sen en sångstund. Theodor och Wilma var tysta och nöjda hela föreställningen, 25 minuter! Fantastiskt:) Gick in till stan och handlade mat för resten av veckan innan vi tog bussen hem. Tittade lite på tv, la ut Wilma och sova, tränade HIIT (High-intensity interval training), duschade, städade, tog in Wilma, lagade mat, bakade jultårtor, fick kaffegäster, la ungarna och sova och nu sitter jag här. Imorgon far vi till ett annat öppet dagis än det vi brukar, men också svenskspråkigt (på onsdagar). På kvällen har jag syjunta=gardiner till ungarnas rum ska sys. Mina ben kommer inte att vara roliga att gå med imorgon. Blev kanske lite väl mycket fokus på benen under dagens träning.

måndag 19 november 2012

Ändringar

Vi har som sagt börjat med ett lite mer hälsosamt liv, fastän vi ändå inte levt direkt ohälsosamt förut heller. Vi kopplade internet till tv igår så idag har jag tränat framför den. Så otroligt skön känsla efteråt när man är nyduschad och nytränad! Har förut inte riktigt förstått vad folk pratar om när de säger att det är så skönt efter att man tränat men idag fick jag verkligen uppleva det! Hoppas att det ger något resultat också;) 

Imorgon far vi till öppet dagis men tror inte att vi far dit fler gånger den här veckan. Borde stressa mindre så vi håller oss hemma lite mera. Skönt att få något gjort här hemma också och Wilmas rutiner fungerar bäst hemma. Men som sagt så far vi imorgon. Theodor behöver få träffa kompisar också och jag andra mammor:) Dessutom så behöver vi handla hem mat för resten av veckan. I helgen åker vi norrut. Jag och min andra hälft ska på revy:) Ska bli skoj att komma iväg utan ungarna. Mina morföräldrar kommer också med om jag inte har förstått fel. Ska bli roligt att träffa dem också. Har inte sett dem sen vi var till Helsingfors i somras!

Nu ska jag tömma 3 eller 4 kamerakort för det sista blev fullt idag.  

En perfekt morgon

Vaknade lite efter åtta när Robin började ställa sig till jobbet. Hann prata lite med honom innan han for och ungarna sov. Wilma vaknade just före han for till jobbet så han förde Wilma till vår säng. Ammade henne lite och så kom Theodor dit springande. Han var riktigt glad vilket han oftast är på morgonen. Morgonmys i sängen en stund innan vi steg upp, bäddade sängen, la på radio x3m och kokade gröt samt te. Bra radiounderhållning och glada, pigga ungar. Bättre än så blir det inte:)


Igår trotsade vi regnet (och blåsten), tillsammans med många andra Vasabor, och begav oss in till stan för att se på de årliga julöppningsfyrverkerierna.Vi hade med hörselskydden åt ungarna men många andra hade nog glömt det och det hördes. Barnskrik lite över allt. Theodor tyckte jättemycket om raketerna och Wilma var nog helt glad hon också, sen när hon fick komma upp i famnen och inte behövde sitta ensam i vagnen. Riktigt härlig stämning som vanligt. Sen for vi hem och slängde in leverlåda i mikron.Klockan var sju när vi kom hem så det blev lite sent att börja med något avancerat.

Idag har vi inga stora planer men det finns en hel del som borde göras. Speciellt dammsuga under köksbordet. Wilmas knäckebrödsätande är inte direkt smulfritt om man säger så;)

söndag 18 november 2012

Mera bilder


 här byrån har Robin målat om och den blev mycket finare nu än vad den var förut.
 Och det här är den nyaste möbeln som förut stått i Robins gamla rum men nu står i vardagsrummet. Bra med förvaring i den!
Nu återstår ännu en ny tv möbel och att ordna allt i ordning här hemma.

Nu Solsidan och sen i bastun:)

lördag 17 november 2012

Halloj!

Lördag för middag ännu i två minuter. Vi ska så småningom söka oss in till stan bara Wilma vaknar först. Hon sover ute nu som vanligt. Ungarna sov ända till 9 idag så allt är lite senarelagt. Jag känner av träningsvärk från gårdagens Cardio-träning framför datorn. Att jag inte tänkt på att använda youtube till det förut:) Men jag har fått någon slags livskris så nu äter vi grönsaker mycket oftare än förut och så har jag börjat träna (igen). Försöker hålla ner intaget av sötsaker också. Får nu se hur länge det håller i sig;) Men sallad har vi ätit varje dag nu i två veckor snart så ganska bra hittills:) Nej nu ska jag marinera älgköttet vi ska äta ikväll innan vi far. Ha en riktigt trevlig dag!

fredag 16 november 2012

Fredag

God morgon!

 Natten har igen varit underbar! Theodor var upp en sväng och fyllde på vattenflaskan sin men annars har ungarna sovit hela natten och jag njuter. På tal om sömn så har jag ju helt glömt bort att berätta om Wilmas dagssömn. Ni minns säkert att hon förr sov 30 minuter åt gången och aldrig utomhus. Nu så lägger jag henne i resevagnen när hon börjar bli trött där runt 10 och så för jag ut vagnen utanför köksfönstret på terassen, som har tak! Där somnar hon snabbt utan att jag behöver vara där och gunga vagnen och så sover hon ibland upp till två timmar! Sen på eftermiddagen gör jag likadant och det fungerar precis lika bra och hon sover alltid åtminstone en timme. Hur lyxigt är inte det då! Och så har man uppsikt över henne genom köksfönstret. Och herregud vad mycket saker man kan få gjort på dagen när hon sover! Helt otroligt:) Så inget klagande på sömnen här inte!
Idag då. Wilma ska snart ut och sova och då tror jag att vi passar på att vara i vår lilla skog en stund så Theodor får lite frisk luft. Sen finns det nog en del att göra här inne. Diskmaskin, vattna blommor, dammsuga, plocka saker i nygamla vitrinskåpet och så ska ungarna duschas. Ikväll har Robin firmajulfest, fuskis, så jag är hemma med ungarna. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på, men vi har ju ny tv och gratis tv kanaler nu över helgen så får väl utnyttja det;) Ska försöka fota lite mer av vårt nya hem också så ni får se:)

torsdag 15 november 2012

Såhär bor vi: Ungarnas rum






(Gardinstången ska få flera ringar och så kommer det gröna sidogardiner också bara jag får tyget köpt och gardinerna sydda. De som bott här tidigare har inte haft upp en enda tavla(!) så det är lite (läs. mycket) tomt på väggarna)

Nytt, nyare, nyast

I förrgår kom vår tv, klockan åtta på kvällen. Och den är helt super om man jämför med vår bildrörs tv som nu ligger i hallen i väntan på nästa destination.
 Den här lillkillen är ganska så trotsig nuförtiden. Mest på eftermiddagen när han är trött. Igår kom det ett utbrott på stan och han skrek och skrek i några minuter men sen var det bra. Orsak? Han fick inte röra i godiset i lådorna vid Makuuni...
 Wilma sover hela nätter! Trodde aldrig att den här tiden skulle komma;) Nu har hon inte ens gnällt till på två nätter! Annars brukar hon kunna skrika lite men hon somnar snabbt om av sig själv. Blir bara värre om man går dit. Theodor vaknar oftare än henne men det tar säkert en stund för honom att vänja sig med nya rummet. Men natten till igår sov de båda från halv åtta till halv åtta utan ett pip! Skönt!
 Och julgardinerna har fått vara uppe ända sen vi flyttade in. Orka byta gardiner för några veckor. I helgen är det ju faktiskt julöppning och då ska vi in till stan och titta på raketerna:) Ska bli roligt!
Annat som har hänt då. Lucas fick en lillebror så jag satt barnvakt en tidig morgon förra veckan:) Super söt och superliten! Och jag sydde snabbt ihop ett babynest åt honom.
I helgen så transporterade vi hit en skänk/vitrin med kärra bakom bilen, från Terjärv. 2,5h tog det att köra. Vi var hemma klockan två, på natten! Så bilkärran med last fick stå under biltak över natten. Sen så visade det sig att skänken på något sätt svällt eller något så den står och vinglar på sina ben. Som tur är har det blivit bättre nu så vi hoppas att den återgår till sin normala form. Ni ska få bilder på lägenheten men jag vill ha den i lite snyggare skick först. Nu är det lådor i vardagsrummet, tommma lådor i sovrummet och fel gardiner i lekrummet. Dessutom är då vitrindelen till skänken mitt i vardagsrummet också så det är verkligen inte snyggt här nu...

Idag har vi inga planer. Wilma ska sova snart och så ska jag försöka få upp gardinerna i ungarnas rum som jag sydde klart igår på syjuntan. Nu ska jag rädda Wilma från Theodor...

tisdag 13 november 2012

Två långa veckor

Nu ät internet fixat och det visade sig såklart att vi antagligen hade internet här redan när vi flyttade men adsl  boxen hade tydligen gett upp. Nå vi har haft så fullt upp så har inte ens haft tid att tänka på bloggen särskilt mycket men nu kommer en sammanfattning.

Första frukosten i nya lägenheten. Snö var det då och ganska kallt.
 
 Lekande barn
 Liten sneak peak på lägenheten...
 Wilma premiärgungade förra veckan
 Och så var hon överlycklig när Theodor inte var i ungarnas rum och hon fick leka lite med Duplo bondgården
 Jag och Robin firade 7 år den 3.11.

 Stor flicka står överallt och går med stöd nu

 
Och idag blev det här gulltrollet hela 9 månader! Tänk det:)
 

Ikväll kommer vår nya tv och nu hänger ungarna mig i knävecken så jag ska underhålla dem en stund till innan de ska i säng så får jag återkomma:) 

(Rättelse: 5 år, inte 7...)