lördag 31 mars 2012

Earth hour

Minns att släcka lamporna mellan 20:30 och 21:30 :)

Idag har vi städat en hel del. Theodor drog upp min gräslök så får se om det blir till något. Vi har just ätit hemlagade hamburgare:) Wilma kakkade för ovanlighetens skull och jag måste nog lovprisa galltvålen som gjorde tygblöjan helt vit igen:) Så småningom får vi natta Theodor och sen ska jag göra en favorit i repris från igår: Tuc kex med mögelost:) Theodor har varit ovanligt medgörlig idag. Skönt det! Hoppas att morgondagen också blir bra:) Trevlig lördagskväll!

Buss med 18kg x2


Robin släppte av oss i stan när han for till jobbet. Theodor i resevagnen och Wilma i Manducan så gick vi in i butiken. En korg på vagnen och en som hade hjul efter mig. 40 minuter senare hade jag köpt mat för 83€. Packade varorna i tre kassar + lite i skötväskan. Med 18kg varor, 18kg barn och ?kg vagn mm. gick vi till busshållplatsen. Konstaterade snabbt att ingen buss gick därifrån dit vi skulle idag. Släpade oss genom rewell center till en annan busshållplats och såg att en buss åker om 5 minuter och den slapp vi hem med. Eftersom det är kallt idag tog jag vinterjackan och ingen deoderant i hela världen hade överlevt den här dagen så jag ska i duschen snarast möjligt. Nu är det i alla fall handlat för några dagar framöver. Ikväll blir det hamburgare:) Wilma sover ännu och jag och Theodor fikar:)

Tillägg: Orsaken till att vi for in till stan istället för att handla i vår butik på gångavstånd var att Citymarket sålde memma billigare den här veckan. Men memman var slut där...

Lördag



Vet inte alls hur den här dagen ser ut ännu. Det måste handlas vet jag men hur det ska gå till vet jag inte. Det är vitt på marken och minusgrader idag:/ Kan hända att det blir bussåkning från stan idag. Nu är Theodor jobbig så datorn måste bort.

fredag 30 mars 2012

Namnam

Mmm... Tuc kex med mögelost och Coca-Cola:) Gott! Men jag börjar bli trött nu. Ögonen är trötta. Ska nog gå och lägga mig och Wilma så småningom. Fastän klockan inte är mycket alls. Det har snöat idag och ganska mycket ikväll så nu är marken vit igen. Men det smälter snart bort:)
Jag fryser så det ska bli så skönt att krypa ner under täcket ikväll. Det är att hålla tummarna att Theodor sover länge imorgon nu bara. Och att Wilma äter med många timmars mellanrum. Nu börjar det göra ont i min nacke (kan vara en bidragande orsak till huvudvärken) så jag ska stänga av datorn. Startade den egentligen bara för att betala en räkning. Ha en trevlig helg alla!

Akuten

Blev skickad vdare till akuten från hvc. Satt där i 3 timmar, blev undersökt av läkare och fick sen åka hem:) Inget att oroa sig för med andra ord. Större risk att jag ska få cancer av röntgen än att de skulle hitta något fel så jag behövde inte röntgas:) Theodor är hos grannarna men vi ska hämta hem honom nu när vi kommer hem:)

Redan fredag


Började dagen med lite duplo-bygge efter en ganska bra natt trots att jag låg vaken två timmar och hade svårt att somna om. Inte är det väl fullmåne? Idag så hade vi lite funderat på att fara in till stan men vi slopar nog den planen. Istället ska vi(jag) städa här. Det behövs. Och sen ska jag till läkare och kolla upp mitt huvud igen. Bättre att kolla upp det en gång för mycket än en gång för lite. Imorgon är det 6 veckor sen jag föll men det gör ännu lite ont där bulan var och så har jag huvudvärk varje dag vilket jag aldrig har haft förut. Men det kan ju bero på att jag nu tar hand om två ungar vilket inte alltid är det lättaste(men såklart ändå värt det:). Sen går vi nog via butiken. Ska posta ett kort och köpa bröd. Ikväll ska jag äta Tuc kex med auraost och Coca-Cola till det:) Fredagsmys gottet som har ståt i skåpen i flera dagar utan att ha blivit uppätna. Har längtat efter den här dagen:)

torsdag 29 mars 2012

Andra gången ute

När Wilma sov sitt långpass i bilstolen (idag 3½h) och Robin gjorde skolarbeten så passade jag och Theodor på att smita ut och leka med våra grannar:)
Theodor
Theodor hade inte en kura-kläder men ändå var han inte det minsta våt när vi kom in, fastän han hade doppat sina händer både en och sjutton gånger i vattenpölar! Plus i kanten åt Halpa-Hallis vinterhandskar och KappAhls välikausi-halare:) Nu Simpsons, trösta gråtig bebis, hänga upp tvätten och sen i säng.

Jävvlar...


Den andra tvättmaskinsincidenten. Den första var för några månader sen när jag la flytande tvättmedel i sköljmedelsfacket. Idag har jag tvättat en blöja i tvättmaskinen. En av Theodors blöjor. Engångsblöjor. Vill ni veta vad som hände? Geléklumpar i minimini format överallt blandat med vitt ludd. Trevligt! Nu snurrar tvätten för andra gången, den här gången utan blöja;)

Något märkligt...

Lystring alla växtkännare! Det här är en "snöbollsbuske" om jag inte mins helt fel och hela vintern så har det här röda bäret hängt där. Har annars inte sett till skymten av ens ett annat bär, någonsin, på den här busken. Så vad är det här riktigt?!
Theodor och jag med Wilma i bärselen var ute idag. Fick till och med in Wilma i Manducan nu när jag inte använde spädbarnisinsatsen. Med halare så blir hon för stor för den men det fungerade bra utan:)

Theodot provade på sandlådan, som någon tydligen lämnat öppen under vintern... Inte vi kan jag lova.
Så här ser vår lilla gård ut och Theodor skulle prompt köra med mopo i snön. Gick väl sådär.

Så lekte han lite vid rutschbanan.
Vi sopade av terassen lite till så den är nästan snöfri nu och vi var ute tills Theodor började äta snö och annan skit han hittade runt terassen. Då la jag honom i vagnen och han somnade ganska snabbt. So far so good:)

Sovmorgon!


Wilma har ätit med två timmars mellanrum inatt så jag sov inte så bra men sen steg Robin upp med Theodor så jag och Wilmisen sov nästan till 10:) Så skönt! Önskar bara att solen skulle titta fram nu så skulle det vara roligare att gå ut. Nu, kaffe:)

onsdag 28 mars 2012

Hela onsdagen

Dåligt med uppdatering här idag också...
Idag har vi spenderat dagen vid öppet dagis. Sen gick vi in till stan som vanligt. Köpte en glass och åt den på utsidan och konstaterade att jag fick njuta av den mycket längre än när det är +20 grader (höll på att frysa ihjäl i väntan på att glassen skulle ta slut och gav till sist upp och gick in). Det var riktigt soligt när vi gick från öppet dagis men sen blev det mulet.

Köpte jeans åt Wilma.
En massa olika tyger till sommarklänningar. Också åt Wilma. (På tal om Wilma så var de 3 Wilmor vid öppet dagis idag. Ovanligt namn... :P)
Jag köpte en klänning som jag ska ha på dopet, sen när det nu blir av.
Efter 3 lååånga timmar på stan, men med snälla ungar dock, så for vi hem. Lagade mat, åt och la Theodor i säng. Nu hann jag starta datorn så länge Wilma var nöjd men hon börjar pipa igen nu så jag ska stänga av den. Hoppas att hon sover bra inatt. Imorgon har vi inga planer så då blir det säkert bättre uppdatering:)

tisdag 27 mars 2012

Lång dag

Jag har faktiskt inte haft tid att blogga idag. Vi har varit borta hela dagen men nu är Theodor i säng (är förvånad över att han går med på att gå i säng fastän det är så ljust) och Wilma äter så något ska jag väl få nerskrivet med vänster hand.
Jag fick min jacka idag, men fel summa på räkningen...
Wilma fick supersöta skor av Cecilia som vi träffade i stan:)
Vi åt frukost på öppet dagis (Theodor tyckte nog mer om yoghurten än det ser ut:P)
När vi gick här för tre veckor sedan var det -15 grader, idag var det 21 grader varmare!
Wilmas favoritleksak:)
Det har varit en ganska bra dag idag, speciellt jämfört med igår! Theodor har varit jättesnäll, Wilma blev inte hungrig i butiken som jag befarade och det har varit varmt. Nu ska jag se på Simpsons, duscha, kanske sy lite och sen i säng. Hade tänkt gå i säng tidigt idag eftersom förra natten inte var speciellt bra. Wilma vaknade flera gånger och Theodor steg upp två gånger. Imorgon far vi igen in till stan till öppet dagis och sen har vi några timmar att fördriva där igen. Så om någon vill ta en kopp kaffe med oss så säg till:)

måndag 26 mars 2012

Tröttast


Theodor somnade vid matbordet:) Det blev tidig natt för honom, destu längre kväll utan gnäll för mig:) Wilma sover mycket idag. Och magen har varit snällare de senaste dagarna *peppar peppar* Nu ska vi dricka kaffe och äta memma. Sen ska Wilma badas, tygblöje inläggen sicksackas och så kommer det väl familjen annorlunda på tv:) Kanske startar jag datorn också.

Den värsta av dagar

Ja den här dagen är nog bland de värsta jag varit med om. Theodor är helt omöjlig. Inte särskillt förvånande med tanke på att han inte sovit alls på dagen. Robin kommer inte hem på en bra stund ännu. De ska nog mycket till för att väga upp den här dagen. Nå imorgon ska vi i alla fall till öppet dagis och så ska vi träffa min väninna. Men det betyder också uppstigning halv 7. Får nog ta natt direkt efter maten ikväll. På tal om mat borde jag börja med pizzabotten snart. Inte det lättaste med Theodor som bara gör saker han inte får. Som tur är så är Wilma ganska nöjd idag.
En timme tills Robin slutar...

Påskigt x2



Påskgräset växer i år! Och så har vi pyntat videkvistar. Sen somnade Theodor inte så det kommer att bli en lååång eftermiddag. Speciellt när Robin slutar sent. Bläh.

6 veckor

Första leendet som blivit fångat med kamera:)
Theodor som normalt är lite halvrädd för Wilma gav henne flera pussar idag men han var så snabb så jag hann bara fånga en på bild och den bilden blev inte så bra:p
Wilma sov 6 timmar i sträck inatt. Så skönt! Sen åt hon, sov lite till, åt, sov och kakkade. tur att hon gjorde det i engångsblöjan. Vi har bara några tvåans blöjor kvar men en massa treor som börjar från 5kg. Eftersom vi använder tygblöjor på dagen så känns det ganska onödigt att köpa ett paket med tvåor som hon ändå inte kommer att hinna använda upp. Tygblöorna har inte läckt nu sedan första gången hon hade tygblöja.

Sitter och skrattar lite åt bolibompas "Hur blir barn till" på samma gång som jag avnjuter mitt morgonkaffe:) Wilma somnar på soffan och Theodor springer omkring med pyjamas på ännu. Att ha honom utan blöja igår gjorde nog ingen skillnad alls. Han brydde sig inte ett dyft fastän kalsongerna var genomblöta... Får nog vänta till sommaren innan vi försöker igen.
Det är så mycket som ska göras varje morgon nu. Wilma morgontvättas, få kläder på, matas. Theodor ska ha ny blöja, kläder och morgonmål. Och så ska jag själv ha kläder på, koka kaffe och äta frukost. Har ni annars sett att de lovat +8 grader här imorgon!:D Hääärligt:)

söndag 25 mars 2012

Basturekord



Det är länge sen jag varit så här länge i bastu. Nästan en timme och utan paus:) Men bastun var bara 70 grader så. Vi hade babyvakten påslagen men ungarna sov så snällt och nu ska jag göra samma sak:) Hoppas att Wilma sover ännu någon timme innan första matningen.

Tävla om en vagn!

Här kan man tävla om en smidig barnvagn. Missa inte det:)

Test

Facebook krångel.

Dagen hittills




Vi for in till stan. Köpte ramar, påskfjädrar, lite mat, handduk som jag ska sy blöjinlägg av mm. Många affärer hade stängt men vi hittade ett öppet café.
Theodor är utan blöja nu. Vill se vad som händer för han har egentligen aldrig haft bara kalsonger på. Ja, dagen såhär långt det. Och ni som både gillar min fb sida och är vän med mig får stå ut med dubbla länkningar tills jag fixar det ikväll:

Söndagsöppet

Den eviga frågan "har min telefon ställt om sig till sommartd av sig själv?" drev mig upp ur sängen och in i köket lite efter 5 för att titta på den analoga klockan. Konstaterade att den nog ställt om sig. Theodor vaknade 8 och jag satt uppe allt för länge igår och krånglade med facebook. Nu borde det i alla fall länka varje gång det kommer ett nytt inlägg.
Jag la Wilma och sova för en stund sedan. Annars brukar hon sova lite här och var men tänkte att det kanske blir bättre med hennes sovande såhär. Theodor gnäller mycket nu idag så jag fick känna av huvudvärk redan på förmiddagen. Och kaffet är slut. Det räckte i alla fall till förmiddagskannan men sen får jag nog dra med mig familjen till en butik. Kanske ända in till stan?:) Nu måste nog herr tvärtemot få på sig lite kläder.

lördag 24 mars 2012

Testing

...

Me and my kids

Theodor (nästan 2 veckor)
Wilma (nästan 6 veckor)

Vi startade upp bastun från dess 1½ månaders dvala. Hann inte bada så länge innan Wilma fick tråkigt så det blev ett ganska snabbt bastubad men vi badade så mycket före hon föddes så jag har nog fått min årliga dos bastu redan nu;)
Nu ska jag fixa så att blogginläggen automatiskt sätts upp på min facebook sida för jag kan inte länka till dem från telefonen... Mystiskt. Sen ska jag sova:) God natt!

Vintertid

Snart byter det till sommartid! Det gillar vi:)
Wilma hade problem med sömnen idag. Funderade lite över hennes sovvanor och kom fram till att hon alltid sover länge i bilstolen. Vi provade och hon somnade genast och sov 3 timmar i sträck! Med tyglöjpå, så jag var beredd på stora översvämningar men den höll tätt som tur var:) Fick trevligt besök en stund på kvällen och nu har Theodor gått och lagt sig.
Idag har vi bara använt tygblöjor och det känns riktigt bra! Några cent insparade;) Nä men det är lite roligare att använda tygblöjor på något sätt.
Det snöar en massa ute nu:/ Men det ska väl smälta bort ganska snabbt hoppas jag:)

Sova sova sova


Efter att ha sovit ute i vagnen somnade han på soffan:p Tröttis:)

Det vände

Man kan inte alltid få det som man vill inte. Theodor blev gnälligast av gnälliga när han vaknade igår. Som tur var gick det över när hans pappa kom hem tidigare än jag förväntat mig:) På kvällen efter att vi varit och handlat var han riktigt underhållande och vi fick oss ett och annat gott skratt när han sjöng bl.a. Bä bä itta lamm och umppa umppa lalalalala. Wilma tog en lite skrikigare natt men jag gick och la mig tidigt så jag har fått sova något så när tillräckligt ändå.

Kom att tänka på en sak igår. Det finns många exempel på familjer som har ett barn och de tycker att det är så lätt att ta hand om barn så de skulle kunna ha en hel drös. Sen skaffar de ett till och efter det så ändrar de sig och det blir inga fler barn och de flesta tror att det beror på att andra barnet inte var lika enkelt att sköta som det första. Jag tror att i 99% av de här fallen så är det nog att ta hand om två barn på samma gång som blir jobbigt och gör att man inte skaffar fler.

Nu börjar Wilma ha ätit färdigt så jag ska stiga upp och koka kaffe:)

fredag 23 mars 2012

Kompromissa

Ursäkta den usla bildkvaliteten men jag vågade inte ta flera bilder efter att ha smugit fram genom halva lägenheten. Dessutom kom den det bil förbi i samma stund och jag var rädd att det lilla mekaniska ljudet från kameran skulle bli för mycket. Theodor somnade alltså i vagnen till sist, men täcket, kudden och kissekaffet, nej kissekatten menar jag (börjar bli dags för en ny kanna kaffe ser jag;)).

Mera vår



Dagens promenad gav några våriga bilder och en liten pratstund med grannen. Den gav inte det som den var tänkt att ge: sovande unge. Nå, Wilma sov förstås men herr Trotsunge somnade bara nästan och blev pigg efter det. Har försökt börja se något positivt i allt men jag hittar absolut inget positivt i att han inte somnade idag för ni skulle höra honom nu. Bara skrik och gråt och så kommer det att vara hela dagen nu och tro mig, jag orkar inte vara ute med en unge som är övertrött idag så vi kommer att sitta inne resten av dagen, med undantag för ev. veckoslutshandlande. Nå, den här veckan har hittills varit så perfekt så något bakslag måste komma.
Jag har i alla fall en ny inställning till allt nu. Allt kan inte gå precis som han vill. Det är bara att finna sig i det. Och tack vare den insikten och vårigt väder så har mitt humör varit på topp i princip hela veckan. Men nu med Theodors tjut i öronen så börjar huvudvärken smyga sig på. Tror ni han hålls kvar i lekhagen mera?!;)

Facebook

Nu kan ni också gilla min blogg på Facebook. Kanske blir det dags för än tävling om ni blir tillräckligt många:) Om ni gillar så ser ni enkelt om jag uppdaterat bloggen i alla fall;)

Fyra

Kaffet
Storebror
Lillasyster
Mamma
Vår morgon.
Jag har hållit på med det här inlägget säkert en halvtimme och kaffet är redan slut. Så går det när man försöker göra flera saker på samma gång. Håller på och krånglar med något bloggrelaterat. Ni får snart veta vad;)

torsdag 22 mars 2012

Dagen


Är nöjd över att vi har gårdskarlstur den här veckan. Inte mycket snö att skotta;)

Vi var på mamma-barn träff idag till min "svägerska" (min mans brors sambo/fästmö). Riktigt roligt att komma ut lite men Theodor var lite jobbig och Wilma var lite gnällig så jag hade fullt upp där ett tag. La ut Theodor i vagnen när han blev tillräckligt trött men fick gunga vagnen fram och tillbaka 400 gånger innan han somnade (Jo, jag räknade faktiskt. Vid 500 skulle jag ha gett upp.) Wilma sov ganska länge så jag fick faktiskt äta god paj i fred:)

När Theodor borde ha vaknat så for vi hem. Han vaknade när jag la Wilma i vagnen. Det regnade lite när vi gick dit men på hemvägen sken solen så härligt! Jag ville inte gå in när vi kom hem så vi stannade ute en stund. Theodor lekte i lekparken och Wilma låg i vagnen. När Robin kom hem gick vi in och kokade kaffe åt oss. Sen så fick Theodor leka lite på vår terass ensam. Snön var så djup och ohållbar nu så han gick ingenstans, men jag satt såklart vid fönstret och hade ett öga på honom och fick gå ut några gånger och hindra honom från att leka med grillen
som stått ute hela vintern). Sen så badade han en liten stund. Sen åt vi, tittade lite på tv och bakade scones.
Wilma har varit gnällig lite hela kvällen och ätit ofta. Det är väl vid 6 veckor som bebisar brukar öka mjölkproduktionen så jag antar att det är det som är på gång. Hoppas att hon klarar av att öka den:) Det var väl där det sket sig med amningen med Theodor.

Nu börjar Simpsons så jag ska stänga av datorn igen. Tänker gå i säng tidigt ikväll för jag är trött efter en ganska hektisk dag. Imorgon har vi inga planer men om det är lika vackert väder som idag så går vi nog ut!:) Härligt med snö som smälter! Ha en trevlig kväll och godnatt;)

Skymning


Vi har scones i ugnen och om en timme ungefär så ska Theodor i säng. Då ska jag starta datorn och ni ska få se några bilder från dagen:) Men nu ska jag rädda sconsen från att bli brända.